23948sdkhjf

Sjællandsk producent af fødevareteknologi vil på børsen

Q-Interline, der udvikler og producerer højteknologiske analysesystemer, som optimerer produktionsprocesser i fødevareindustrien, vil noteres på First North-børsen. Det oplyser virksomheden i et udbudsdokument, der er offentliggjort fredag.

I alt vil Q-Interline udbyde mellem 4 og 5 millioner nye aktier til en nominel pris på 0,08 kroner stykket. Dermed står virksomheden til at hente et bruttoprovenu på 20-25 millioner kroner, hvis udbuddet bliver fuldtegnet. Det svarer til, at selskabet får en markedsværdi på 65-70 millioner kroner.

Allerede inden udbuddet har Q-Interline fået bindende forhåndstilsagn fra 57 investorer om køb af aktier til i alt 12,94 millioner kroner.

Et vigtig næste kapitel

- Den planlagte børsnotering er et vigtigt næste kapitel i den del af Q-Interlines historie, som begyndte i 2017, hvor selskabets stifter Anders Larsen valgte at gøre plads til nye kræfter i selskabet. På baggrund af hans visionære tilgang til kundernes problemer, udviklede han grundstenen til de banebrydende patenterede analysekoncepter, som i dag er gjort strømlinede og skalerbare, siger bestyrelsesformand Birgit Vilstrup Olsen, og fortsætter:

- Med optagelse til handel vil Q-Interline kunne realisere sit udviklingspotentiale og træde effektivt ind på et globalt marked, der er i konstant vækst. Vi er alle stolte over at få mulighed for derigennem at bidrage til at løfte Anders’ livsværk til de højder, det fortjener.

Q-Interlines teknologi giver mulighed for en hurtig analyse af fødevarer, hvor man på under 30 sekunder kan levere vigtige måleresultater til brug for kvalitetskontrol eller proceskontrol.

Vil træde ind i en ny æra

Virksomheden omsatte i 2020 for 19,4 millioner kroner og havde et underskud før skat på 2,5 millioner kroner. Eksportandelen udgjorde i 2020 cirka 60 procent, og andelen forventes øget væsentligt de kommende år.

De primære eksportmarkeder er Europa og Nordamerika, men Q-Interline har leveret analyseinstrumenter til talrige kunder på andre eksportmarkeder og har samlet leveret analyseinstrumenter i 39 lande. 

Ledelsens forventning er, at Q-Interline i 2025 vil omsætte for små 100 millioner kroner og have et driftsresultat på 20,8 millioner kroner.

- Vi har med støtte fra EU Horizon 2020 og Markedsmodningsfonden bevist, at vores vedligeholdelsesfrie teknologi er blandt den førende i branchen, ligesom vi allerede har solgt procesanalysatorer til de største mejeriselskaber i ni lande i verden. Efter 25 år er det nu tid til at træde ind i en ny æra for Q-Interline, hvor vi vil sætte fuld fokus på forretningsudvikling og turbo på væksten, siger CEO Martin Roithner Henriksen.

- Det handler ganske enkelt om, at vi skal være tættere på kunderne, og derfor skal vi udbygge vores egen salgs- og supportorganisation i strategiske markeder de kommende år, supplerer han.

Offentliggørelse af resultatet af udbuddet forventes at ske den 9. november, og første handelsdag med selskabets aktier bliver den 16. november.