23948sdkhjf

Kverneland øger fokus på bærdygtighed – og det kommer leverandørerne også til

Hos den fynske producent af landbrugsmaskiner er bæredygtighed kommet på dagsordenen. Kverneland har arbejdet på at nedbringe udledningen af CO2, blandt andet ved at udnytte overskudsvarme fra virksomhedens hærdeovne og ved at udskifte fossile brændsler med mere bæredygtige. Det skriver Fyens.dk.

Kverneland er en del af den japanske Kubota-koncern. Her arbejder man under mottoet ”reduce, reuse, rescycle”.

- Det går ud på at sikre en høj effektivitet, og vi arbejder med at forbruge færrest mulige ressourcer og reducere vores forbrug af stål og andre ressourcer som strøm, vand og varme. Stålproduktion er enormt energikrævende, så når vi kigger på vores CO2-aftryk bagud i kæden, bruger vi rigtigt meget CO2 på at støbe vores emner eller købe stål. Jo mere, vi optimerer det, jo mindre CO2 bruger vi, siger fabriksdirektør Poul Henrik Jørgensen til Fyens.dk.

Han understreger dog, at det ikke er ren filantropi, når Kverneland kaster sig ud i de grønne projekter. For det første er der penge at spare, og for det andet er der et stigende krav fra kunderne om, at bæredygtighed skal tænkes med.

- Landbruget står for 22 procent af CO2-udledningen herhjemme, men Landbrug & Fødevarer har meldt ud, at dansk landbrug skal være bæredygtigt med en udledning på nul i 2050, og vi kan se, det kommer i alle de europæiske lande. Det er vores kunder, og når kundekravet kommer, er vi også nødt til at være der. Ellers har vi ikke nogen forretning, siger Poul Henrik Jørgensen til Fyens.dk.

Netop derfor kommer Kverneland også til at stille krav til sine leverandører i fremtiden, fortæller fabrikschefen. Det er nemlig mindre end 10 procent af virksomhedens CO2-aftryk, der sker på fabrikken i Kerteminde.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/stor-maskinproducent-stiller-krav-til-underleverand%C3%B8rer-forretningen-forsvinder-hvis-vi-ikke-bliver-gr%C3%B8nne

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063