23948sdkhjf

Jacobsen bruger 52 millioner: Superlinje vil sætte nye standarder for småkageproduktionen

Jacobsens Bakery i Hedensted investerer 52 millioner kroner i en ny produktionslinje, som  er bestilt til levering senest i februar næste år.

Linjen skal erstatte den ældste af de fire nuværende fuldautomatiserede linjer - den er fra 1985 og skal skrottes, fortæller direktør Jan Jacobsen til Food Supply.

Den nye investering skal efter planen tages i brug senest i foråret 2023. Der er tale om en linje, som er opgraderet i forhold til den p.t. nyeste linje fra 2013.

Ifølge Jan Jacobsen er der tale om en decideret superlinje, der vil sætte nye standarder for småkageproduktion.

- Efter hvad vi ved i dag, kan vi ikke automatisere yderligere. Men man skal jo aldrig sige aldrig, konstaterer han.

Når den nye linje kører næste år, vil den sammen med linjen fra 2013 kunne klare hele produktionsbehovet for butter cookies hos Jacobsens Bakery.

I højsæsonen kører der 7,5 millioner butter cookies gennem produktionen i døgnet. De bliver på ugeplan samlet i 885.000 dåser, hvori der er millioner af papirkapsler, som virksomheden også selv producerer..

Overarbejde

For første gang nogensinde oplevede bagerivirksomheden, at den i løbet af 2021 ikke kunne få fat i de ønskede medarbejdere, i stedet måtte der satses hårdt på overarbejde.

Et andet problem var stigende råvarepriser og fragtpriser. Jan Jacobsen vurderer, at de forskellige faktorer rammer bundlinjen for 2021-regnskabet betydeligt. De to foregående år har der ellers været overskud efter skat på 15,7 millioner kroner i 2020 og 14,6 millioner i 2019.

- Vi har en volumenproduktion, så vi skal arbejde hårdt med marginalerne for at sikre en god indtjening, siger direktøren.

Hovedparten af småkagerne bliver solgt fra salgsafdelingen i Hedensted, hvor der sidder en halv snes sælgere, der har hele verden som deres arbejdsplads. Desuden har virksomheden eget salgskontor i USA og agentaftale i Australien.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078