23948sdkhjf

NG Metal: Sikkerheden for vores ukrainske medarbejdere har førsteprioritet

De seneste uger har ledelsen hos NG Metal arbejdet ihærdigt på at sikre produktionen på virksomhedens fabrik i Ukraine.

Natten til torsdag blev situationen kompliceret yderligere, da russiske styrker rykkede ind i landet.

- Det, vi har gjort på den helt korte bane, er, at vi har udbetalt løn lidt før tid til vores ansatte. Torsdag bad vi dem alle sammen om at tage hjem for at få styr og ro på familien, og få styr på de fornødenheder de skal, og så skulle de komme igen mandag, fortæller salgsdirektør Regner Ditlev Dahl.

Støvet skal lægge sig

NG Metals fabrik ligger ved byen Lviv i det vestlige Ukraine tæt på den polske grænse, og dermed umiddelbart stadig langt fra de steder, hvor der er meldt om kamphandlinger.

Derfor har Regner Ditlev Dahl heller ikke fået meldinger om uro i området.

- Vi skulle lige have støvet til at lægge sig lidt i forhold til hele situationen. Det var lidt kaotisk i går (torsdag, red.), og nok også noget over hvad vi har forventet, og det som vi har ladet os fortælle, at vi kunne forvente, siger han.

Robotter skal hjem til Danmark

Planen er derfor, at produktionen skal startes op igen, så snart det er muligt, men alligevel er salgsdirektøren sammen med resten af den danske ledelse i gang med at tage alle de forholdsregler, det er muligt på nuværende tidspunkt.

- Det vi egentlig gør nu er, at vi akut er ved at prøve at finde nogle løsninger på, hvordan vi kan sikre vores medarbejdere som nummer ét og sørge for, at der er en basis for det, der er vores hovedproduktion, forklarer Regner Ditlev Dahl.

- Step to er så, at vi er ved at lave planer for at flytte nogle enkelte robotter, vi har dernede, sådan at vi får mulighed for at rykke noget af produktionen hjem - det som er forholdsvist løntungt - og så lægger det på robotdelen, fortsætter han.

Forventer ikke nogen problemer

Det er dog som udgangspunkt ikke en mulighed at flytte hele den ukrainske produktion, hvor der er cirka 210 ansatte.

- Årsagerne til, at vi har Ukraine, er selvfølgelig på grund af lønnen, men det er faktisk lige så meget på grund af kapaciteten. Normalt kan vi lukke 3.200 timers svejsning i ugen, så for en kunde, der har lidt en bølget produktion, kan vi nemmere tage 2.000 timer dernede. Så mange ting er i Ukraine, fordi vi har større kapacitet, forklarer Regner Ditlev Dahl.

Han regner da heller ikke med, at konflikten kommer til at betyde, at produktionen må indstilles.

- Som udgangspunkt forventer vi ikke nogen problemer i Ukraine. Det kommer selvfølgelig til at køre med lidt flere problemer ved grænseovergange, men vi har gas og strøm nok, som er vores to største farer. Vi ligger stadig 600 km væk fra Kiev, og en deling af Ukraine kunne godt være et realistisk scenarie, slutter Regner Ditlev Dahl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11