23948sdkhjf

Raundahl & Moesby og SHL bag kontorhus til en halv milliard

Et af Danmarks første post-corona-venlige flerbruger-kontorhuse.

Sådan betegner Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S i en pressemeddelelse det nye flerbruger-kontorhus ”The Central”, som skal være med til at skabe arbejdspladser i - og dermed sætte gang i næste led af udviklingen i - den nye bydel Høje Taastrup C.

Kontorbygningen, der bliver 23.000 kvm stort og kommer til at koste godt en halv mia. kr., vil få plads til 1200 nye arbejdspladser. Som navnet antyder kommer ”The Central” til at ligge meget centralt – tæt på Høje Taastrup Station, tæt på Høje Taastrups nye rådhus.

Fakta: The Central 

Omfang: 23.000 kvm + p-hus

Projektsummen: Over 500 mio. kr.

Antal arbejdspladser i ejendommen: 1.200 arbejdspladser.

Bag udviklingen af ”The Central” står et samarbejde mellem Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, totalentreprenør og udviklingsrådgiver Raundahl & Moesby, arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen og erhvervsmæglerne Cbre og Poul Erik Bech EDC, der alle har været med i projektet fra idéstadiet.

Fællesskab og mulighed for isoleret arbejde 

The Central” er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects. Det nye fælles kontorhus får den højeste bæredygtighedscertificering, DGNB Guld, og tillægsanerkendelsen hjerte, der tildeles på grund af bygningens ekstra gode indeklima.  

– I designet af The Central har det været vigtigt for os at skabe et miljø, der både fordrer fællesskabet, men også gør det muligt at arbejde i dele af huset, hvor man vil være isoleret fra interaktion med de resterende brugere, siger Mads Engel, associeret partner, Schmidt Hammer Lassen Architects, i pressemeddelelsen om tankerne bag byggeriet. 

Hjertet i ”The Central” bliver et stort, lyst og beplantet dobbelt-atrium, som kommer til at gå fra stueplan til 7. etage. En svævende fællestrappe vil forbinde alle husets etager, hvor de forskellige virksomheder vil have deres base. ”The Central” vil kunne tilbyde virksomheder alt fra et par kontorpladser til en hel etage eller mere. Virksomhederne vil selv kunne indrette de store rum med kontorer, møderum og fleksible zoner efter deres behov. 

Medarbejderne vil få adgang til en række fællesfaciliteter, og fra en tagterrasse vil man kunne arbejde eller holde møder udendørs. I kælderen er der fokus på fysisk aktivitet. Her finder man fælles fitness-center, omklædningrum og cykelkælder med værksted.

”The Central” kommer til at rumme fælles reception og mødefaciliteter samt fælles kantine og café i stueplan. 

De første lejere forventes at flytte ind i foråret 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109