23948sdkhjf

Aarhus-entreprenør bygger 295 boliger med fokus på biodiversitet

Raundahl & Moesby har indgået aftale om opførelse af 295 boliger i Risskov Brynet i Aarhus.

Som det først er boligbyggeriet planlagt efter det Aarhus-baserede entreprenørselskabet egen biodiversitetsmodel, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Byggeriet opføres for Koncenton og fuldender Risskov Brynet. Det skal stå klar i maj 2024, og Raundahl & Moesby er totalentreprenør, Arkitema er arkitekt og Arne Elkjær er ingeniør på byggeriet. Der skal opføres fire længehuse i fem etager samt to punkthuse på otte etager - samlet opføres 15.400 kvm boliger og 6.000 kvm kælder.

Ifølge Koncenton er den samlede projektsum på 588 mio. kr.

Raundahl & Moesbys Biodiversitetsmodel er fra starten benyttet som grundlag for planlægningen af byggefeltet i det nordlige Aarhus, og tiltagene forventes ifølge entreprenørselskabet at give en tredobling af biodiversiteten målt i forhold til områdets nuværende karakter

Flere faktorer i spil

Biodiversitetsmodellen består af konkrete tiltag, der tilpasses forskellige typer af byggerier. Først etableres en biodiversitets-baseline for byggeområdet, altså hvad er den eksisterende biodiversitetsværdi, hvad skal bevares, og hvordan kan arealet indgå i en større sammenhæng med det omkringliggende landskab. Derefter designes en landskabsplan baseret på en række tiltag, der optimerer biodiversitet på byggeområdet..

Raundahl & Moesby gav tidligere i år arbejdet med biodiversitet en spand kul ved at tilknytte Kristine Engemann Jensen, som er biolog og forsker ved Aarhus Universitet, til at bidrage med ekspertviden om biodiversitet samt arbejde med at få mere biodiversitet ind i entreprenørselskabets bolig- og erhvervsprojekter.

Ud over Risskov Brynet arbejder Kristine Engemann Jensen også med biodiversitet på Raundahl & Moesbys projekter Europaplads i Aarhus, hvor der opføres et 19.000 kvm erhvervsbyggeri, nyt firmadomicil for Danish Crown i Randers på 13.200 kvm samt nyt firmadomicil for Aarhus Vand på 10.000 kvm.

Risskov Brynet-byggeriet skal DGNB Guld-certificeres, og biodiversitet er derfor blot ét blandt flere bæredygtighedstiltag, som byggeriet planlægges efter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094