23948sdkhjf

Arkitektdirektør hylder bog om stoisk filosofi: Giver mening til både livet og arbejdet

Thomas Kveiborg har været adm. direktør for Arkitema i snart to år.

Han var forinden produktionsdirektør i arkitektvirksomheden og har tidligere i karrieren haft flere ledende stillinger hos Rambøll. Thomas Kveiborg er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Herunder kan du læse om hans interesser indenfor kultur- og fritidslivet.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- Jeg vil anbefale Niels Overgaards ”Det hele handler ikke om dig”. Heri giver forfatteren en god introduktion til stoisk filosofi. I bogen opstilles fem principper for det moderne liv med anvisning af veje til at leve et liv med sindsro, frihed og mening.

- De fem principper kobles også til vores arbejdsliv, og hvordan vi som medarbejdere og ledere opnår en bedre balance med større mening samt mindre stress og udbrændthed.Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Da det er første nummer, og lad os sige festen indledes med en stor middag, vil jeg sætte Sting på. Sting har en evne til at samle forskellige genrer og traditioner. Musikken spænder derfor utroligt bredt. Det første nummer, jeg vil spille, er ”Shape of My Heart” – et meget stemningsfyldt nummer.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Vi vil køre op til Louisiana (i nordsjællandske Humlebæk, red.). For mig står det som det suverænt bedste kunstmuseum i verden med en enestående sammenhæng mellem arkitektur, landskab og kunst. Børnehuset er samtidig et stort hit for mine børn.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?

- Jeg dyrkede tidligere meget holdidræt i form af fodbold og håndbold, men er nu gået mere over til individuelle sportsgrene som tennis og golf. Jeg må bare indrømme, at med et travlt arbejds- og familieliv er det bare mere fleksibelt at dyrke tennis og golf.

- Og så er det samtidig sportsgrene, man kan dyrke som familie, og hvor det er muligt at forbedre ens niveau selv i en høj alder.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg sætter Altingets ”#dkpol” på, der er en politisk podcast. Som virksomhedsleder i en branche, der er stærkt påvirket af politiske beslutninger, finder jeg det vigtigt, at jeg hele tiden er godt orienteret om aktuelle politiske emner. Det opnår jeg ved at lytte til ”#dkpol”.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvad ser du mest frem til at præsentere?

- Jeg vil starte med at hente min ven på Hotel Ottelia i Carlsberg Byen – et design boutique hotel i verdensklasse, som er skabt gennem en respektfuld transformation af en gammel lagerbygning. Vi tager derefter til Sluseholmen, hvor vi stiger ombord på en båd, der tager os op gennem Københavns Havn, så min ven kan se den kæmpe transformation København har undergået fra en udslidt industriby til ”the most liveable city in the world”.

- De efterfølgende dage tager vi en tur rundt i landet og lander i mit sommerhus på vestkysten og nyder de åbne vidder.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109