23948sdkhjf

Fsb sætter pen på papir - bygger træboliger i ny skovby

To underskrifter - den ene fra Køges borgmester Marie Stærke og den anden fra boligselskabet Fsb’s adm. direktør Bjarne Larsson - sikrere 42 nye boliger i Køge Nord Skovby, Køge Kommunes nye bydel. Boligerne opføres meget passende i træ. 

Ifølge Bjarne Larsson er det første gang, at Fsb bygger i Køge, skriver boligselskabet i en pressemeddelelse.

Der er tale om i alt 42 boliger, som bliver opført i træ og placeret i to cirkelformede bebyggelser. Husene opføres i en-to etager med fælleshus og masser af kontakt med naturen. Materialerne spiller sammen med den eksisterende skov, som i øvrigt skal føres videre ind igennem bebyggelsen som en grøn korridor.

Bag det kommende byggeri står Peter Kjær Arkitekter, Sted By og Landskab (landskabsarkitekter), Regnestuen (konstruktioner) og Ekolab (installationer og DGNB).

Vægter bæredygtighed og fællesskab

Udover de grønne omgivelser og et tydeligt fokus på fællesskab skal Køge Nord Skovby skabe plads til en tilværelse for mange forskellige slags borgere. Og til det formål er opførelsen af almene boliger til en husleje:

– Jeg er glad for, at vi har fået en aftale med fsb om de nye almene boliger i Køge Nord Skovby, hvor vi skal skabe en bydel med plads til både familier, singler, yngre og ældre, siger Marie Stærke i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Nu kan vi glæde os til at se smukke boliger opført i træ og med plads til både fællesskab og privatliv – jeg ser meget frem til at følge byggeriet, som ligger godt i tråd med den bæredygtighed og det fællesskab, vi ønsker, skal kendetegne området.

Køge Nord Skovby

I de kommende år vokser en ny bydel frem i Køge, Køge Nord Skovby, med 1.600 boliger og udvikling af op mod 900.000 kvm erhvervsarealer til hotel, kontorer og mødefaciliteter.

Bæredygtighed både i bebyggelse og eksempelvis i forhold til afledning af regnvand vil præge området, ligesom et kvarterhus skal være ramme om et fællesskab i bydelen.

Derudover er det en målsætning, at kultur og idræt sætte et tydeligt præg på området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078