23948sdkhjf

Q-Construction skal bygge 75 almene boliger

De tidligere huse på Ådalsvej i østjyske Hinnerup er revet ned, og kontraktforhandlingerne med totalentreprenøren på et projekt med 75 almene boliger er i gang. 

Bag projektet, som skal realiseres, står Q-Construction med underrådgiverne D.A.I, Erik Arkitekter og Lytt Architecture. Det oplyser boligorganisationen Al2Bolig på sin hjemmeside, og Erik Arkitekter bekræfter på LinkedIn, at firmaet er del af vinderholdet, der skal projektere og opføre de 75 boliger.

Ny afdeling - gammel historie

Tilbage i 1875 lå der et bryggeri på Ådalsvej 13. Det hed Thorasdal. Her brugte Ølbrygger Rasmussen de fleste af sine vågne timer på at brygge baljevis af øl for derefter at køre de store øltønder afsted med hestevognen. Han havde nemlig hele 14 børn at forsørge.  

I 1918 gik bryggeriet fallit, og det er næppe mange, der husker det. Men stedets historie fortjener at blive mindet. Derfor har vi valgt at opkalde vores nye boligafdeling efter det gamle bryggeri Thorasdal. 

– Kreativiteten har i den grad været i højsædet, og Q-Construction leverer et virkelig flot projekt, som indeholder rigtig mange af vores krav og ønsker til en unik afdeling i Hinnerup, lyder det fra Allan Werge, direktør hos AL2bolig, i pressemeddelelsen.

Indeldende forhandlinger 

Fra Al2Bolig lyder det, man befinder sig i de indledende forhandlinger med Q-Construction heriblandt kontraktindgåelse og tilpasning af projektet. Når kontrakten er indgået, og man kender det endelige projekt, vil den påkrævede myndighedsbehandling blive igangsat. Byggetilladelse og skema B ventes modtaget til sommer. 

– Det er vigtigt, at vi får opført et spændende byggeri inden for det aftalte budget, og at vi ligeledes formår at skabe spændende rum og stærke fællesskaber – med plads til mangfoldighed og respekt for den enkelte. Med andre ord skal vi skabe funktionelle og rummelige boliger og samtidig give noget positivt tilbage til Hinnerup by, fortæller Allan Werge, direktør hos AL2bolig. 

Boligafdelingen, som opføres på arealet mellem Ådalsvej, Fredensgade og Østergade i Hinnerup, får navnet Thorasdal. Byggeriets 75 etageboliger bliver fordelt på to-fem etager, og lejlighederne bliver mellem 65 og 115 kvm med to, tre, fire og eventuelt fem værelser. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109