23948sdkhjf

Rådgivergigant sætter rekord i omsætning og indtjening

Den globale arkitekt-, ingeniør- og rådgivningsvirksomhed Rambøll kom ud af 2021 med et rekordresultat, hvor både omsætning og driftsresultat var på sit højeste nogensinde, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

– Jeg er meget tilfreds med Rambølls stærke driftsresultat i 2021. At vi kan levere et rekordresultat i et år, hvor Covid-19-pandemien fortsat påvirker vores hverdag, understreger, hvor stærk vores forretning er, siger koncernchef i Rambøll, Jens-Peter Saul, i pressemeddelelsen.

Tallene viser blandt andet, Rambølls omsætning i 2021 steg med 4,4 pct. til 14,2 mia. kr., hvoraf den organiske vækst var 4,1 pct. Rambølls driftsresultat før afskrivninger på goodwill, brand og kundekontrakter (EBITA) steg med 24 pct. til 848,7 mio. kr., hvilket resulterede i en EBITA-margin på 6,0 pct. mod 5,0 pct. i 2020).

Ordrebogen var ved årets slutning på 7,3 mia. kr., en stigning på 7 pct. sammenlignet med udgangen af 2020. 

– Selvom udfordringerne forårsaget af pandemien nu er erstattet af krigen i Ukraine og den stigende geopolitiske og økonomiske usikkerhed, ser vi positivt på 2022, som er første år med vores nye strategi. I lyset af vores stærke ordrebog forventer vi fortsat stærk vækst i 2022 og øget indtjening, siger Jens-Peter Saul.

Nej til olie og gas koster

Rekordresultatet skyldes ifølge Rambøll gode præstationer i næsten alle geografier, især i Storbritannien, Tyskland og Centraleuropa & Afrika, hvor selskabet opnåede tocifret organisk vækst. Væksten var også stærk i USA og på tværs af Norden, undtagen i Sverige, hvor Rambøll oplevede et lille fald i omsætningen. Rambøll havde en negativ vækst i Mellemøsten, hvor virksomheden har lukket sin Olie & Gas-forretning ned.

Fra et markedsperspektiv fik den nye forretningsenhed Henning Larsen en succesfuld start med tocifret organisk vækst og stærk indtjening.

Også forretningsenhederne Environment & Health, Water, Transport og Management Consulting havde høj aktivitet. I forretningsenheden for Energy havde Rambøll et forventet fald i omsætningen grundet reduktion i olie- og gasaktiviteterne. Samtidig styrkede Rambøll sin førende position inden for vedvarende energi som havvind og nye energiteknologier som Power-to-X og CO2-fangst og -lagring.

Ny koncernstrategi med bæredygtighed i højsædet

2021 afsluttede Rambølls seneste koncernstrategi 'Winning Together', og i begyndelsen af 2022 lancerede Rambøll sin nye fireårige strategi 'The Partner for Sustainable Change'.

I løbet af den seneste femårige strategiperiode er Rambøll vokset 35 pct. og har opbygget en stærk portefølje af rådgivningsydelser inden for bæredygtighed på tværs af alle markeder.

Strategien 'The Partner for Sustainable Change' sætter retning fra 2022 til 2025 med en ambition om at blive en globalt førende rådgiver inden for bæredygtighed ved at hjælpe kunder og samfund med at omstille sig til en bæredygtig fremtid.

– Klimakrisen er ikke til at overse, og konsekvenserne af global opvarmning, ekstreme vejrforhold, ressourceknaphed og tab af biodiversitet begynder at kunne mærkes akut over hele kloden, siger Jens-Peter Saul og tilføjer:

– Det er vores ambition, at alt hvad Rambøll beskæftiger sig med i 2025 bidrager positivt til en bæredygtig udvikling.

Det betyder, at Rambøll fremover på alle projekter vil tilbyde kunderne alternative løsninger til, hvordan de kan forbedre bæredygtigheden på deres projekter og vil arbejde sammen med kunder og samarbejdspartnere for, at de kan drage fordel af Rambølls viden og ekspertise.

Selskabet vil fokusere på fire bæredygtighedstemaer: CO2-reduktion, udvikling af bæredygtige byer og samfund, der er gode at leve i, ressourcehåndtering og cirkulær økonomi samt biodiversitet.

– Disse fire temaer vil definere, hvor vi investerer, og de kunder og projekter, vi prioriterer, siger Jens-Peter Saul.

Rambøll
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 14.212 13.613
Driftsresultat før renter og skat (EBIT) 503,7 278,0
Resultat før skat 470,0 246,0
Årets resultat 316,4 129,3
Aktiver i alt 9.070,9 8.704,1
Egenkapital 2.921,9 2.453,1
Gns. antal fuldtidsansatte 15.265 14.950
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142