23948sdkhjf

Ukraine-krigen udskyder sygehusbyggeri

Prisen for at bygge en ny sengebygning på Nykøbing F. Sygehus har vist sig at blive væsentligt dyrere, efter tilbuddene på byggeriet er kommet ind.

Det var oprindeligt forventet, at sengebygningen skulle koste 293 mio. kr., men selv med det billigste tilbud ender prisen på cirka 480 mio. kr. 

Regionsrådet har derfor besluttet at annullere udbuddet – og lave et nyt udbud i 2023. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse torsdag formiddag. 

Her opremser regionen også udfordringerne og årsager: Ruslands krig mod Ukraine og covid-19-pandemien. Byggebranchen har udfordringer med lange leveringstider, prisstigninger på byggematerialer og mangel på faglært arbejdskraft. Energipriserne er høje. Det krigsramte Ukraine er en af verdens store udbydere af stål, og det får verdensmarkedspriserne til at stige.

– Det er virkelig træls, men priserne er 187 mio. kr. højere end forventningen var for bare kort tid siden. Vi finder det derfor nødvendigt at annullere det nuværende udbud og lave et nyt udbud i 1. halvår 2023, siger regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

– Det er vigtigt at fastslå med syvtommersøm, at vi stadig vil gennemføre den fulde udbygning og moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus, herunder også bygge en ny sengebygning. Det er vigtigt for at sikre et godt og fremtidssikret sygehus for vores borgere og medarbejdere på Lolland-Falster og i Sydsjælland. Derfor vil byggeriet af sengebygningen blive genudbudt i 2023, tilføjer han.

 Byggeriet skal styrke Nykøbing F. Sygehus som akutsygehus og skabe mere moderne faciliteter for patienter, personale og pårørende med bl.a. enestuer. Den første af to etaper af moderniseringen af sygehuset er færdig og i brug.

Fakta: Moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus

Nykøbing F. Sygehus, der er bygget i 1950’erne, er i gang med en massiv udbygning til et moderne akutsygehus for 150.000 borgere på Lolland, Falster og i Sydsjælland. Sengeafdelingerne flytter fra den gamle del af sygehuset til nye sengebygninger.

  • Første etape blev færdig i 2018, hvor en ny sengefløj med 85 enestuer med eget bad og toilet blev taget i brug. De tre etager rummer akutafdeling, intensivafdeling og afdelinger for hjertepatienter og mave-tarmpatienter.
  • Næste etape (fase 2) har en samlet anlægsbevilling på cirka 769 mio. kr. (2020-2028): 

Følgende er gennemført:

- Nedrivning af boligblok

- Etablering af ny tunnel

Kommende projekter:

- Bygning i seks etager, der skal rumme seks af sygehusets sengeafdelinger med i alt 162 enestuer. I stueetagen placeres børneafdelingen. Kælderen skal blandt andet rumme en fuldautomatisk sengevask

- Bygning med nye operationsstuer og CT-scanner til Akutafdelingen

- Renovering af eksisterende bygninger

- Etablering af helipad

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11