23948sdkhjf

Seks store navne dyster om ”spektakulær” bydel ved Odense Inderhavn

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har netop valgt de tre arkitektteams, der fra august og et halvt år frem skal arbejde på hvert deres forslag til en samlet bydelsudviklingsplan for Odense indre havn. Det skriver A. Enggaard i en pressemeddelelse.

De tre udvalgte teams er:

  • Effekt og Tredje Natur med Lytt, Sweco og Briq Group
  • Vandkunsten og SLA med Cushman & Wakefield/Red, Mogens A. Morgen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Valentin Trafikplanlægning
  • Henning Larsen og Adept med Rambøll, PlanScape og Orca

”Odense indre havn skal være spektakulær, urban og grøn. En bydel med synlig historie, havneidentitet og arkitektur af høj kvalitet. Her er oplevelser af international kaliber, kreativ puls og plads til at leve et aktivt liv ved vandet,” lyder anslaget i visionen for området.

Udvikling af 185.000 kvm 

Udviklingen af havneområdet i Odense går med valget af de tre hold ind i en ny fase efter en borgerinddragelsesproces i efteråret 2021.

A. Enggaard købte en stor luns af Odense Inderhavn sidste år med planer om at udvikle op mod 185.000 kvm på området. I april i år udskrev selskabet så det parallelopdrag med tre deltagende hold, hvor det nu står klart, hvilke arkitektteams der skal konkurrere om at udarbejde det bedste forslag til en samlet bydelsudviklingsplan for havnearealet.

Visionen for Odense indre havn bygger på syv temaer:

1. Danmarks grønneste havn

2. En sammenhængende by og bydel

3. Det historiske kulturmiljø er omdrejningspunktet for fremtidens havn

4. Vandet skal være en levende del af Odense indre havn

5. Nye byggerier og byrum skal være af høj arkitektonisk kvalitet

6. En bydel med en særlig kreativ puls og liv året rundt

7. Odense indre havn understøtter mål om klimaneutralitet

Kilde: A. Enggaard

Partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn består af A. Enggaard, Odense Kommune og Odense Havn A/S. Deres fælles vision ligger til grund for udskrivelsen af parallelopdraget, som i alt 13 teams ansøgte om at deltage i.

- Vi har tilrettelagt en spændende og intensiv proces, hvor de tre teams arbejder med den samme opgave, men hvor vi er i dialog med dem hver for sig undervejs i processen, så vi får mulighed for at afprøve forskellige scenarier og løsninger. Med denne metode når vi forhåbentlig frem til et resultat, som både vi, Odense Kommune og Odenses borgere bliver begejstrede for, og som gør alle endnu mere stolte af Odense, udtaler byudvikler i A. Enggaard Maya Arffmann i pressemeddelelsen.

Når parallelopdraget er afsluttet, er det forventningen, at parterne igangsætter en proces for udarbejdelse af en endelig bydelsudviklingsplan for Odense indre havn. Først når en endelig og politisk godkendt bydelsudviklingsplan foreligger, igangsættes arbejdet med lokalplanlægning af de enkelte delområder på Odense indre havn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094