23948sdkhjf

Aalborg dropper 1000 pladsers udvidelse af håndboldhal – problemet er stål

Stigende stålpriser og mangel på alternative stålleverandører verden over betyder, at det ikke været muligt for Aalborg Kommune og Aalborg Håndbold at indhente det, som de betegner, ”tilfredsstillende tilbud” samt sikkerhed for leverance til en udvidelse af tribunekapaciteten i sportskomplekset Gigantium i Aalborg.

Det skriver håndboldklubben i en pressemeddelelse.

I 2021 blev det ellers godkendt i Aalborg Byråd, at man sammen med Aalborg Håndbold ville investere i udbygningen af håndboldarenaen og håndboldfaciliteterne i Gigantium. Et af de store mål var udvidelse af tilskuerkapaciteten fra nuværende 5000 med 1000 pladser ekstra.

Men på grund prisstigninger og den globale situation bliver udvidelsen nu udskudt:

– Vi har haft en licitationsproces, hvor vi havde fire firmaer, der var interesseret i at give et bud på at bygge den nye tribune. Men krigen i Ukraine har betydet, at firmaerne ikke har kunnet skaffe stålpriserne fra deres typiske russiske og ukrainske leverandører. Så det endte med, at vi ikke fik nogen bud på at bygge tribunen, forklarer Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune, i meddelelsen.

Mindre udbud fortsætter

Aalborg Kommune og Aalborg Håndbold har haft Cowi på som rådgiver, og de anbefaler, at man, på grund af leveranceknapheden af stål og problemerne med at fastlægge priserne, udsætter og genvurderer situationen til efteråret, eller når situationen i Europa har stabiliseret sig.

I det samlede projekt skulle der også investeres i at forbedre toiletforhold for publikum og bedre omklædningsfaciliteter. Arbejdet med disse forbedringer fortsættes nu og er allerede påbegyndt.

– Vi vil nu åbne et udbud på de andre opgaver, mens vi gemmer økonomien til udvidelsen af tilskuerkapaciteten, til situationen forhåbentlig ser anderledes ud, siger Jes Lunde.

Aalborg Håndbold har i de seneste år høstet stor sportslig succes med flere danske mesterskaber, pokaltriumfer og pæne præstationer i Champions League.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078