23948sdkhjf

Danfoss House skal virkeliggøre toparkitekts vision for Sønderborg Havn

Håndværkerne har siden første spadestik i slutningen af 2021 knoklet for at bygge fundamentet til på Danfoss House, et topmoderne bæredygtigt hus i Sønderborg, hvor unge talenter og globale specialister fra Danfoss skal bo.

Byggeriet, som er finansieret af Bitten & Mads Clausens Fond, fonden bag teknologikæmpen Danfoss, er en vigtig brik i at virkeliggøre den samlede vision for fremtidens havn i Sønderborg. Torsdag var der rejsegilde på det, parterne bag tidligere har betegnet som verdens mest bæredygtige boligbyggerier med gængse byggematerialer og allerede udviklede energieffektive teknologier.

– Sønderborg er blevet kaldt hovedstaden for energieffektivitet, og det bliver Danfoss House et glimrende eksempel på. I dag fejrer vi, at bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst på Danfoss House, siger Lars Tveen, direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, nu ifølge pressemeddelelsen.

– Rejsegildet er ikke kun en milepæl for alle håndværkerne, rådgivere og entreprenører, vores arkitekt Per Fischer og alle teknikerne fra Danfoss, der har bidraget, men også for Fonden. Danfoss House bliver en af de sidste brikker i virkeliggørelsen af den amerikanske arkitekt Frank Gehrys vision for Sønderborg Havn, tilføjer Lars Tveen med henvisning til den anerkendte arkitekts masterplaner for byen præsenteret i 2006.

Byggeriet er tegnet af norske Reiulf Ramstad Architechts, og Daugaard Pedersen fra Kolding er entreprenør, mens SLA er landskabsarkitekt.

Første evalueringer giver tro på målet

Planen for bygninger er, at beboerne skal være udstationerede Danfoss-medarbejdere fra hele verden, der kan arbejde med den grønne omstilling fra Sønderborg. Ud fra en mål om at fremme inklusion har huset fælles tagterrasse for alle beboerne med udsigt over sundet i Sønderborg.

Ambitionen på bæredygtighedsfronten er, at Danfoss House skal opnå DGNB platin-certificering – den internationale standards højeste grad. Byggeriet går desuden efter at blive diamant-certificeret, udmærkelse til byggerier af høj arkitektonisk kvalitet.

- Vi tror på, at det er muligt efter den første DGNB-evaluering af huset , fortæller Lars Tveen.

Det er meningen, at Danfoss House skal stå færdigt i 2023 med 14 lejligheder i bygningen.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Byens Havn
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218