23948sdkhjf

Udvikler trækker sig: Kommunale krav æder overskud i stort projekt

Hørsholm Kommune og Sophienberg Gruppen stopper samarbejdet om et omfattende udviklingsprojekt ved Kokkedal Station, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Den 26.400 kvm store grund skulle ellers udvikles med familieboliger, ungdomsboliger, seniorbofællesskaber, friplejehjem, parkeringshus, butikker og grønne byrum – i alt 21.000 kvm bebyggelse

Kontraktens udformning gør, at parterne - Sophienberg Gruppen og Hørsholm Kommune - på det nuværende projektstadie kan gå hver til sit.

– Grundet kommunens krav om væsentlige projekttilpasninger kan vi ikke længere se os som investor i projektet, , udtaler direktør for Sophienberg Gruppen, Lars Bigom, i pressemeddelelsen og uddyber:

– Omkostningerne for det af Hørsholm Kommune ønskede projekt har for os taget et uforholdsmæssigt omfang, der ikke står mål med indtægtspotentialet og den samlede projektrisiko, og tidsplanen er blevet, og bliver fortsat løbende udskudt og forlænget. Derfor må vi desværre erkende, at samarbejdet om realiseringen af projektet ikke kan fortsætte.

Kort før deadline

Projektet for Kokkedal stationsområdet var planlagt til at blive politisk behandlet i efteråret 2022. 

Udmeldingen kommer således kort inden deadline for beslutningen om igangsætning af lokalplan.

– Det er hamrende ærgerligt, at samarbejdet med Sophienberg Gruppen slutter så tæt på målstregen, siger borgmester Morten Slotved i pressemeddelelsen og fortsætter: 

– Det er et super-flot udviklingsprojekt, der netop realiserer visionerne om en ny, grøn og bæredygtig bydel med fokus på biodiversitet og tryghed. Jeg så det som byudvikling, der kunne række mange år ud i fremtiden, der desværre stoppes med den fælles beslutning.

Foreløbigt sætter Hørsholm Kommune projektet på standby og koncentrerer indsatsen på andre udviklingsprojekter, herunder den gamle rådhusgrund på Ådalsparkvej 2, som ifølge det netop vedtagne budget skal afhændes inden udgangen af 2024.

Skulle samles i ét arkitektonisk greb

I sommeren 2021 vandt Sophienberg Gruppen udbuddet om etableringen af en ny bydel ved Kokkedal Station; et 26.000 kvm stort område med en byggeret på 21.000 etagemeter. Vinderholdet talte også Rum samt EOS Partners v. Kristin Arendt, C.F. Møller Architects og Bogl.

– Området skal nu samles i ét arkitektonisk greb, og historien om området skal genfortælles. Derfor navngiver vi også området på ny, fortalte Claus Jensen, partner i Rum, i den forbindelse.

I november 2021 underskrev Sophienberg Gruppen og Hørsholm Kommune købsaftalen. 

Siden har parterne arbejdet med interessenter, naboer og myndigheder for at kvalificere projektet, så det lever op til Hørsholm Kommunes bæredygtighedskrav, herunder at sikre et godt byliv, gode trafikale løsninger, biodiversitet og tryghed i hele den nye bydel.

Der var planlagt almindelige boliger, studieboliger, et friplejehjem, en dagligvarebutik med videre. Som en del af udbuddet skulle der etableres et P-hus, med 350 pendlerparkeringspladser.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172