23948sdkhjf

Grønt lys fra Energistyrelsen til pilotfase af CO2-lagring i Nordsøen

Energistyrelsen har netop givet tilladelse til et pilotprojekt om CO2-lagring i Nordsøen.

Energistyrelsen har netop givet Project Greensand tilladelse til at lagre 15.000 tons CO2 i sandstensreservoiret Nini West i Nordsøen. Tilladelsen er den første af sin art i Danmark, og den markerer en afgørende milepæl for Project Greensand.

Det skriver Project Greensand i en pressemeddelelse.

Der er stor tilfredshed i konsortiet bag Project Greensand i dag, nu hvor det står klart, at Energistyrelsen for første gang har givet tilladelse til, at der kan lagres CO2 i den danske undergrund. Dermed kan Project Greensand fortsætte arbejdet for at udvikle, teste og demonstrere, at der sikkert kan lagres CO2 i den danske undergrund, som en del af Project Greensands fremskredne pilotfase.

- Vi er meget glade for, at Energistyrelsen nu har givet grønt lys til, at vi, som de første i Danmark, kan lagre CO2 i Nordsøens undergrund i forbindelse med pilotfasen i Project Greensand. Det ligger et stort arbejde bag tilladelsen fra Energistyrelsen, og det vil vi gerne kvittere for, siger Project Director i Project Greensand, Søren Reinhold Poulsen og fortsætter:

- Det er et afgørende skridt for Project Greensand, hvor vi i pilotfasen arbejder for at teste, udvikle og demonstrere at der sikkert kan lagres CO2 i Nordsøens undergrund - som et markant bidrag til den grønne omstilling i Danmark, siger han.

Afgørende milepæl

Energistyrelsen har truffet sin afgørelse på baggrund af en samlet vurdering af Project Greensands pilotfase. Tilladelsen tager højde for adskillige aspekter, når det kommer til CO2-lagerets anvendelighed - lige fra sikkerheden omkring lageret til undersøgelser af eventuel miljømæssig påvirkning.

- Vi kender infrastrukturen og undergrunden på Nordsøen indgående - og vi har udført yderligere grundige undersøgelser i forbindelse med Project Greensand. Tilladelsen fra Energistyrelsen er en afgørende milepæl, og det er en stor dag for hele konsortiet bag Project Greensand. Den første danske tilladelse til at lagre CO2 i undergrunden vidner om fremdrift på alle parametre og fra alle konsortiepartnere i Project Greensand, siger Søren Reinhold Poulsen.

Som en del af den fremskredne pilotfase forventer Project Greensand inden længe at teste og igangsætte lagringen af CO2 i Nordsøens undergrund. I kølvandet på pilotfasen følger projektets næste faser, hvor målet er, at Project Greensand på sigt kan lagre op mod 1,5 mio. tons CO2 om året i 2025 - mens der efter planen kan lagres op mod 8 mio. tons CO2 om året fra 2030.

- FN's klimapanel peger på, at fangst og lagring af CO2 er et af de vigtigste redskaber til at indfri vores klimamål. Fangst og lagring har et stort potentiale til at reducere udledningen af CO2 til atmosfæren effektivt og hurtigt - og vi er glade for, at vi med tilladelsen kan fortsætte arbejdet i Project Greensands pilotfase, siger Søren Reinhold Poulsen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078