23948sdkhjf

Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot

Forlig mellem stat og kommune har muliggjort ungdomsboliger, hvor der engang blev forsket i tropesygdomme

Planer om at etablere ungdomsboliger ved Charlottenlund Slot nord for København er nu kommet et skridt videre. Slots- og Kulturstyrelsen har fundet en køber til Bilharziosebygningen, der ligger ud mod Strandvejen bag det tidligere Danmarks Akvarium, og som hidtil har været ejet af staten.

Køberen er Postfunktionærenes Andels-Boligforening (PAB). Salget er kommet på plads efter, at Slots- og Kulturstyrelsen har gennemført et udbud, hvor højeste bud kom fra administrationsorganisationen FA09, på vegne af PAB.

– Vi er meget glade for, at PAB får muligheden for at tilbyde attraktive boliger til studerende på denne ikoniske beliggenhed. Nu skriver vi videre på Bilharziosebygningens historie og ser frem til at bidrage til liv og udvikling i området, siger formand for PAB og FA09, Nikolaj Jørgensen, i en pressemeddelelse om aftalen.

Har navn fra tropesygdom

DTU-Aqua lejede Charlottenlund Slot og flere andre bygninger ved slottet frem til 2017.

DTU-Aqua anvendte Bilharziosebygningen til forskning i blandt andet tropesygdommen bilharziose, hvilket også har givet anledning til bygningens navn.

Aktuelt er Bilharziosebygningen udlejet til Gentofte Kommune.

Kilde: Kulturministeriet

Bilharziosebygningens nyere historie har været dramatisk og præget af både splid og forsoning.

Først for et år siden banede et forlig mellem Gentofte Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen vejen for, at et alment boligselskab vil kunne etablere 20-30 ungdomsboliger i bygningen.

Forliget afsluttede med en tvist mellem staten - ved Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturministeriet -, lejer og Gentofte Kommune om anvendelse af fem bygninger i Charlottenlunds Slotshave.

Forliget indebærer, at staten skal sælge Bilharziosebygningen med henblik på at etablere almene ungdomsboliger i bygningen, enten ved nedrivning eller ombygning af den eksisterende bygning.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173