23948sdkhjf

Øland får flere produktionsmuskler i Kliplev

Mens pandemien lukkede landet, færdiggjorde landets førende ventilations- og isoleringsproducent sit store fabriksbyggeri i Kliplev syd for Aabenraa og producerer nu for fuld kraft for at følge med efterspørgslen

Den 5.500 kvm. store fabrik er den centrale motor i virksomheden og forsyner byggerier landet over med ventilations- og isoleringssystemer. Den nybyggede fabrik er et tigerspring for Øland, der nu får betydeligt flere produktionsmuskler, skriver Øland i en pressemeddelelse.

Fabrikken, som er dobbelt så stor som det tidligere lejemål på havnen i Aabenraa, er dimensioneret til 3-holdsskift med 55 mand på hvert hold. Det vil medføre en effektivisering på 30 pct. og sikre, at Øland kan følge med den stigende efterspørgsel nu og i fremtiden.

-Vi har plads til at øge mandskabskapacitet betydeligt på vores nye fabrik. Det er noget, der giver ro i maven. Vi satte omsætningsrekord i september og har i mange år løbet stærkt for at følge med efterspørgslen. Nu har vi de perfekte rammer, som understøtter vores strategi, siger adm.direktør i Øland, Carsten Madsen.

Toptunet produktionsmiljø

Øland opkøbte sidste år AiRFORCE og har siden med succes bevæget sig ind på markedet for systemleverancer, hvilket stiller nogle andre krav til produktionsmiljøet.

-Det er et afgørende skridt, at vi nu har vores egen fabrik med et setup, der er designet til os. Vores gamle fabrik lå på havnen i Aabenraa og var et lejemål, som vi gennem årene gjorde alt for at optimere, men det var ikke gearet til vores vækst og ambitioner. Nu har vi fået et toptunet produktionsmiljø med både en kapacitet og indretning, der sætter turbo på leverancerne, siger Carsten Madsen.

Der er tænkt bæredygtighed ind overalt i den nye fabrik. Øland har fået dispensation til ikke at være på det pligtige naturgassystem og kører derfor udelukkende med varmepumper. To store varmpumper sørger for al opvarmning, og tagkassetter i glasuld reducerer CO2-udslippet betydeligt. Alene ved at vælge glasuld frem for stenuld er der opnået en CO2-besparelse på 48,9 pct., skriver Øland i pressemeddelelsen.

Flytningen fra den tidligere fabrik skete i lyntempo henover en weekend i september. Den nye fabrik ligger optimalt placeret lige ved motorvejen, hvilket giver et mere effektivt logistikflow. Samtidigt slipper Øland for at sende 7-8 lastvognstog dagligt gennem Aabenraa by til stor glæde for de lokale beboere.

Siden åbningen i september er der ansat otte nye medarbejdere på fabrikken, som i dag har 65 ansatte. Planen er yderligere forøgelse.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078