23948sdkhjf

Stor succesrate: Georg Stage slår et slag for sin berettigelse forud for ny finanslov

Hvis man ønsker at blive en af de 45.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse, skal man ikke søge ind på Skoleskibet ’Georg Stage’, som har ansøgningsfrist på mandag 15. november.

Det skriver kræfterne bag skoleskibet, Stiftelsen Georg Stages Minde, spøgefuldt i en pressemeddelelse, efter at Uddannelses- og Forskningsministeriet har fulgt op på tidligere elevers videre forløb, og i lyset af, at ’Georg Stage’ risikerer at miste finansieringen til et af de to årlige togter.

Skoleskibet ’Georg Stage’ har således succes med at uddanne unge, som ellers ikke er glade for skolesystemet. 

- Jeg kom til jobsamtale, allerede inden jeg var færdig med uddannelsen, siger Torkil Frydal Hyllestad, der var elev i foråret 2021. 

- Vi lå i Esbjerg, og rederiet Esvagt inviterede os på en rundvisning. De sagde, at vi kunne skrive en ansøgning med det samme, hvis vi var interesserede, fortæller han.

 Det gjorde Torkil, og så kom han til samtale og gik direkte i job.

Praktisk talt jobgaranti

Skoleskibet giver praktisk talt jobgaranti: 99 pct. af dem, der gennemfører, kommer i job eller videreuddannelse, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Skibet sejler to togter om året og optager i alt 126 unge. Det har der været penge til de seneste år, men det risikerer at stoppe nu. 

På finansloven for 2022, som politikerne for øjeblikket diskuterer på Christiansborg, står ’Georg Stage’ til at miste det ene togt, og kan dermed kun uddanne halvt så mange søfolk til næste år. Det vil koste ca. 8 mio. kr. at sikre Georg Stage det andet togt årligt.

- Georg Stage har en eminent evne til at få de unge ombord i uddannelsessystemet, og eleverne er efterspurgte i erhvervslivet. Så både menneskeligt og samfundsøkonomisk er der en stor gevinst ved at lade skibet sejle med så mange unge som muligt, siger Stiftelsen Georg Stages Mindes direktør Asser Amdisen og fortsætter: 

- Regeringen har sat fokus på de 45.000 unge, der står uden job og skole. Vi har en del af løsningen, så lad os da bruge den.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.218