23948sdkhjf

Institution lagt ned af corona – nu passer rådhus-medarbejdere børnene

Coronasmittede medarbejdere lægger i øjeblikket stort pres på landets arbejdspladser.

Det er også tilfældet i Hvidovre Kommune og særligt i Bredalsparkens Børnehave, hvor 59 børn har deres hverdag.

Her er ni ud af 11 medarbejdere nemlig sygemeldt mandag.

Derfor har fire af kommunens pædagogiske vejledere mandag været nødt til at skifte arbejdsdagen på rådhuset ud med en i den berørte institution.

Det bekræfter Hvidovre Kommune overfor TV 2 Lorry.

Kommunens borgmester Anders Wolf Andresen (SF) glæder sig over, at det er lykkedes at finde en løsning, selvom den ikke er optimal.

- Det, som jeg tænker meget over, er børnenes tarv og at gøre det så godt som muligt for dem. Det er ikke pædagoger og ansigter, som de kender, men det er dygtigt og veluddannet personale, som vi har sendt derud, siger han til TV 2 Lorry.

Hvidovre Kommune har de seneste dage haft landets højeste incidenstal. Ved søndagens coronaopgørelse var det 6171.

I sidste uge lød sygefraværet på mellem 20 og 22 procent i kommunens 29 dagtilbud. Og det har haft store konsekvenser for både ansatte, børn og forældre.

Derfor måtte man flere steder forkorte åbningstiden, mens man altså mandag har måtte gå skridtet videre og altså sende pædagogiske vejledere ud for at passe børn.

Susan Bjerregaard er direktør for Børn og Velfærd i Hvidovre Kommune. Hun fortæller til TV 2 Lorry, at man løbende arbejder på at finde løsninger i takt med at situationen udvikler sig.

Hvis smitten fortsætter med at brede sig og sende personale hjem, kan kommunen blive tvunget til at finde nye løsninger, end den, man har iværksat mandag, fordi man ganske enkelt ikke har uendeligt mange pædagogiske vejledere.

- Den løsning kan vi bruge en enkelt gang ad gangen. I denne her situation arbejder vi time for time, dag for dag. Hvis vi står med to eller flere institutioner i morgen, som er ramt på den måde, så er næste træk, at vi må se på, om vi eventuelt kan låne personale fra andre institutioner, hvor sygefraværet er lavere. Det vil være en svær, men nødvendig beslutning, siger hun til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Vi slukker hele tiden brande med den spand vand, som vi kan finde.

Susan Bjerregaard understreger overfor TV 2 Lorry, at forældre til børn i den ramte institution er blevet informeret på forhånd.

- Forældrene er vældig samarbejdsvillige og forstående. Vi er klar over, at vi sætter dem i en svær situation, så selvfølgelig skal man kunne få passet sit barn.

Hun fortæller, at både sygdom blandt børnene og det faktum, at nogle forældre har fundet alternative pasningsmuligheder, gør, at det kun har været nødvendigt at erstatte de ni sygemeldte pædagoger med fire pædagogiske vejledere.

Det er Sundhedsstyrelsen, der laver anbefalingerne til isolation. Styrelsen meddelte søndag, til TV 2 Lorry, at den er i gang med at se på anbefalingerne om isolation med en forventning om snart at ændre i anbefalingen i begyndelsen af denne uge.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11